Странице

недеља, 29. јул 2012.

BEAUTY BEACH- step by step

Evo nekoliko predloga frizura koje možete same napraviti za ovo leto:

predlog 1 -
Pokupite kosu sa slepoočnica i lagano vežite gumicom. Povucite vezani rep gore, provucite ga kroz slobodni deo kose između pričvrčćrenog dela i vratite u prvobitni položaj. Isto uradite i sa ostatkom kose. Na taj način ćete dobiti dva uvrtena repa koji obrazuju neku vrstu opuštene punđe. Gumicu sakrijte svežim cvećem.Mi smo odabrali romantičnu lavandu. Budite lepe i na plaži!



predlog 2 -
Pokupite kosu u visoki rep na vrh glave, obrazujući od njega pletenicu koju ćete pričvrstiti i na drugom kraju. Ostavite jedan pramen slobodne kose. Pletenicu presavijte i pričvrstite ukosnicom . Tako dobijenu punđu obmotajte ostavljenim slobodnim pramenom koji ćete takođe fiksirati ukosnicom. U prirodi možete pronaći mnogobrojno bilje koje će u morskim uslovima poslužiti umesto asesoara. Za ovu frizuru smo odabrali meku, bobičavu, zeljastu biljku koja je savitljiva i ne lomi se.

 

predlog 3 -
Ukoliko želite da kosa ostane puštena, a smetaju vam delovi koji padaju oko lica, evo vrlo jednostavnog predloga letnje frizure. Uvrtite željene pramenove i pojedinačno ih prikačite ukosnicom na potiljku. Podjednako lepo će izgledati ako spojite dva, tri ili više tanjih, urolanih delova kose, a spoj ukosnica možete prikriti prirodnim cvećem. 

 


predlog 4 -
Ukoliko četinarska šuma okružuje plažu, ona je prepuna plodova  kojima možete ukrasiti svoju kosu u pauzama kupanja i sunčanja. Mi smo pronašli vrlo zanimljivu vrstu šišarke koja svojim oblikom podseća na cvetiće koje viđamo u prodavnicama asesoara. Vrlo je postojana i čvrsta, a na svojoj poleđini ima rupicu od grane na kojoj je stajala, što je idealno mesto za ukosnicu kojom ćete je pričvrstiti za kosu. Jednostavno napravite dva konjska repa koja možete uvrteti kao pužiće, fiksirajte  ih ukosnicama i ukrasite šišarkama raznih veličina. Ovako ste potpuno spremne za šetnju obalom mora!



predlog 5 -
Ukoliko želite frizuru za plažu odmah po izlasku iz vode, mokra kosa puna morske soli je idealna i poslušna za oblikovanje. Uvrtite delove kose na 4 ili 5 mesta, pa svaki takav pramen prikačite ukosnicama koje ćete ukrstiti. Na taj način ćete sprečiti da se klizavi, mokri pramenovi odvijaju i spadaju. Donje, slobodne delove kose pokupite u rep i uvrtite ga u neobaveznu punđu koju ćete takođe pričvrstiti ukosnicama. Pošto krajevi kose iz punđe izviruju u špicevima, na sve to možete dodati deo grančice borovine koja se svojom formom savršeno uklapa. 


 predlog 6 -
Ako odmarate u šumi pored mora, možete se poigrati pravljenjem venčića za kosu. Za ovo vam je potrebno: jedna suva grančica, poželjno bi bilo savitljiva, nekoliko ukosnica, gumice za kosu i  grana sa suvim listovima koji ne opadaju. Pričvrstite grane gumicama na nekoliko mesta i praktično dobijate rajf- venčić koji možete fiksirati ukosnicama za kosu negde u visini ušiju. Uz malo mašte i hrabrosti opet ćete biti jedinstvene na plaži!


2 коментара:

  1. Dragi Ucha,

    Svidjaju mi se ideje za frizure na tvom blogu, pa sam zato odlucila da i ovom blogu namenim nagradu. Pogledaj je na mom blogu Krpena LUTKICA:
    http://jelenacreative.blogspot.com/2012/10/nagrade-za-blogere.html

    Pozdrav!
    Jelena

    ОдговориИзбриши