Странице

уторак, 20. новембар 2012.

KADMIL- Top 6 stilova frizura za muškarce


1. THE QUIFF -  Ova svestrana  frizura stiče popularnost pedesetih godina prošlog veka, a vraća se u varijacijama od  urednog i konzervativnog, do divljeg i seksipilnog. Idealna je za talasastu kosu i za muškarca koji je spreman da je održava. Na mokru kosu najpre je potrebno staviti sprej koji blago učvršćuje, penu  ili rastor morske soli i vode. Pri sušenju četkom ili prstima najpre vući na suprotnu stranu jedan, pa drugi gornji deo kose.  Za završni  stajling može se koristiti sjaj u spreju i  kreme teksture gline ili lepka za mat izgled.






2. THE SIDE PART -  Frizura po uzoru na filmske zvezde četrdesetih koja se decenijama provlači kroz trendove, aktuelna je i dalje. Pogodna je za sve oblike lica, a laka za oblikovanje i održavanje. Na mokru kosu se može naneti vosak, uljani gel ili krema  koja olakšava začešljavanje kose unazad i sa strane. Češljem je moguće napraviti talas na šiškama ili jednostavno prstima skloniti kosu na stranu, formirajući obavezni razdeljak.



3. THE PEAKED SIDE CROP - Oblik frizure koja  postaje sve popularnija, idealna  za muškarce koji imaju gustu kosu i jače crte lica. Daje smeo izgled koji nije za svakog, ali  nudi  bezbroj  varijacija. Ovako ošišanu kosu sušiti na gore i u svim pravcima da bi se prelomila i podigla u korenu, a potom špiceve izvući prstima i odgovarajućom kremom za oblikovanje.


4. THE INDIE -  Sinonom za muzičku scenu u Britaniji i trend koji prate muškarci širom sveta. Obožavana “Bed- Head“ frizura koja daje blago neuredno- razbarušeni  izgled je pogodna za razne dužine kose i  laka za održavanje. Ošišana tako da pada u špicevima  pogodna je za ravnu ili peglanu kosu, pa se može proizvodima za stajling ,teksture gume i voska, vrlo lako prstima razbacati na sve strane. Frizura bolje izgleda ukoliko nije sveže oprana kosa.




  5THE LONG - Duga kosa, bilo kovrdžava ili ravna, mora biti kvalitetna, zdrava i održavana. U zavisnosti od crta lica muškarca, ona daje  smeo ili seksipilan izgled, ali svakako nije za svaki tip ličnosti. Ravnoj kosi pored kvalitetnog šampona i regeneratora nisu potrebni posebni preparati za stajling da ne bi izgledala teško ili masno, dok kovrdžavoj treba pronaći odgovarajuću kremu, penu ili blagi vosak za bolju definiciju kovrdža. Ona se bolje suši prirodnim putem, a odgovara joj morska voda i ne previše češljanja.




6. THE FADE HAIRCUT - Termin izbledeti“ je postao izraz za agresivno smanjivanje dužine kose pri šišanju. Kosa je kratka, posebno sa strane i  pozadi, pa se postepeno sužava do bilo koje dužine na vrhu, obično dosta kratke .Mašinicom je moguće agresivnije zabrijati neke delove,izvući linije i  sl, ali je to stvar nadogradnje različitih stilova i maštovitosti  frizera. U nekim slučajevima se pogrešno naziva “vojnom“ jer svaka grana službe ima različite propise u vezi sa kosom. Za završni stajling se obično koristi gel, pasta ili vosak koji joj daje sjaj.



Photo: KADMIL
Models: Miloš Tanasić, Lazara Balaban, Nikoola Momčilović, Dušan Milojević, Đorđe Živadinovic, Luka Jovanović, Dragan Lacmanović
Hair: Ucha Hair

Нема коментара:

Постави коментар